Zelená nádej vyhlásila 10. ročník súťaže o lesoochranársku školu roka

23.05.2012 Prešov

Prešov/Tulčík 23. mája (TASR) – Nadácia Zelená nádej z Tulčíka, okres Prešov, vyhlásila 10. ročník súťaže o najlepšiu lesoochranársku školu roka. Správkyňa nadácie Mária Hudáková informovala TASR, že nadácii sa v jubilejnom ročníku menia základné propozície. Hlavnou cenou pre víťaznú školu bude koncert niektorej zo slovenských hviezd popmusic.
"Súťaž je naďalej určená základným a stredným školám, nebude však sústredená len na aktivity v priebehu dvoch mesiacov ako doposiaľ, ale budú sa hodnotiť lesoochranársky zamerané aktivity v období od apríla 2012 do marca 2013," konštatovala Hudáková.
Pripomenula, že hlavným cieľom súťaže je zvyšovanie vedomostnej úrovne žiakov o lesoch a potrebe ich ochrany a preverovanie si získaných vedomostí v teréne. Čo sa týka aktivít, v rámci vyučovacieho procesu môžu to byť napríklad prednášky o spomínanej problematike, tvorba informačných násteniek, propagačných materiálov, či environmentálne projekty žiakov.
Podľa Hudákovej sa však dôraz kladie na aktivity a činnosť v teréne ako napríklad exkurzie s odborníkmi, monitorovacie vychádzky do lesov i chránených území, počas ktorých si žiaci všímajú život rastlín a zvierat v ich prirodzenom prostredí a učia sa ako ich chrániť. Správkyňa nadácie tvrdí, že možností je veľa a pre inšpiráciu pripravili aj informačný leták "Čo môžete urobiť pre lesy".
Hudáková dodala, že o víťazovi rozhodne trojčlenná porota zložená z členov mimovládnych organizácií a výsledky vyhlásia v apríli 2013. Pripomenula, že v posledných štyroch ročníkoch sa víťazné školy tešili z koncertov speváčky Kristíny, Mira Šmajdu, Petra Cmorika a skupiny Desmod. Kto venuje koncert víťaznej škole v roku 2013, zostáva zatiaľ tajomstvom.
 

Vyberte región

mark